Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ocak 6, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Hırsıza Yardım

Bir gece Seyyid Taha Hakkarinin[kuddise sırrıhu] kilerine bir hırsız girmiş ve un çuvalını sırtlayip kaçmak istemişti. Fakat kaldırmaya gücü yetiremedi. Seyyid Taha  hazretleri kilere girdi. Çuvalın arkasından tutup,"Yardım edeyim"dedi. Hırsız korktu. Seyyid Taha hazretleri,"Yardımcı olayim da çuvalı sırtına yükleyelim. Ama dikkat et, bizim adamlarımız görmesin. Belki seni üzerler. Bir daha da ihtiyacın olduğunda kilere değil, bize gel. Biz senin ihtiyacını görelim"dedi. Hirsız bu dav- ranış karşısındak çok mahcup oldu. şeyhten af dileyerek kendisine hizmet eden kimseler arasına katıldı.

Tek Yol

Tevhid dini olan islam'ın esası birliktir ibadet edilecek yaratıcımız birdir. O, zatı, sıfatlan ve fiilleriyle tektir. Hiçbir eşi, ben- zeri, ortağı ve yardımcısı yoktu!. Amel edilecek kitap, peşinden gidilecek peygamber de tektir. Allah Teala böyle istemektedir. ben onun rızasını arıyorum kitap, peşinden gidilecek peygamber de tektir konulmuştur. Bu kitap Kur'an-ı Kerim, peygamber Hz. Muhammed [sallallahu aleyhi vesellem], yol ise islam'dır.

Günah ve Tövbe

Günah, dinin kabul etmediği, Allah Tealanın rızası dışında ve Müslümanların ayıpladığı bir iştir. Müslümanlar günahı sevmez. Ama müslüman bir günahkara merhamet ederler, töbe etmesi için Allah'a niyaz ederler. Bir müslüman günah işlemekle imandan çıkmaz ama o bizim günahkar kardeşimizdir, Tövbe edince de tövbe eden kardeşimiz olur