Ana içeriğe atla

Ödemişli Merhum Ziya Sunguroglu’nun notları



HERŞEY RABITALIDIR

Bu alemde mevcut olan bütün eşya her gün razbıta yapar. Mesela : Su,ateş,toprak ve eşcar gibi cümle mevcudat rabıta ile nurunu güneşten alır.

Dünya güneşe rabıta yapar,güneş de Arş-ı A’la’ya.

Arş-ı A’la da nurunu Cenab-ı Hakk’tan alırEger dünya rabıta yapmamış olsa, içindekiler yaşayamaz.Çünkü nur olmayınca nebatat yetişmez ve agaçlar meyvedar olmaz.Ay ve semadaki diger yıldızlar dahi güneşe rabıta yaparak nuru ondan alırlar.

Süleyman Hilmi Tunahan ( k.s.)
Ödemişli Merhum Ziya Sunguroglu’nun notlarından.
Bu yazıyı gönderen Betül hoca’ya teşekkür eder, sizlerinde dualarını bekleriz.
.

SİGORTA MESELESİ

SİGORTA MESELESİ

Bilcümle menkul ve gayrimenkul emvalin sigortası caizdir.Lakin hayat sigortası Hazreti Mevla’ya karşı yakışıksızlıktır.Hayatı sigorta etmek: ‘’ Ya Rabbi !  Ben senin verdigin bu hayatı satıyorum ’’ manasına gelir.

Süleyman Hilmi Tunahan ( k.s.)
Ödemişli Merhum Ziya Sunguroglu’nun notlarından.

ALİ İLİMLERİ SÜFLİYATA ALET ETMEK

İmam-ı  A’zam Ebu Hanife hazretleri bir gün talebeleriyle giderken hokkabazın biri halka hokkabazlık numaraları gösteriyormuş. İmam-ı  A’zam hazretleri talebelerine dönmüş ve demiş ki:

‘’Evlatlarım,bu kimse süfli biridir.Süfli meslegini süfli dünyaya alet ediyor.Benim size ögrettigim ilim ise ulvidir.Siz bu ulvi ilmi dünyaya alet edecek olursanız,bu hokkabazdan daha süfli olursunuz’’.

**************************************************************************

AKLIN KISIMLARI

Akıl ikidir.

1- Akl-ı Meleki: Letaif’te bulunur ki,madde ile alakası yoktur.Feyz ile terbiye oldugu için,bütün azaya hakim olur.

2- Akl-ı Nefasni ki: nefis ve şeytana baglıdır. Onlar ona yardım ederler.Eger bu tarafı galip gelirse,bütün azaya o hakim olur.Akıl bir alet olup kuvvete tabi olur.Ya nefse baglıdır,ya da ruha.Hangisi kuvvetli ise onun emrine çalışır.

Aklın ziyadeleşmesi için zikr-i kalbi ve rabıta’ya devam lazımdır.Vücut büyümekle akıl da büyür.Bir adamın aklı sabiye verilmiş olsa,sabinin ‘’ akıl kantarı ’’ onu çekemez.

Süleyman Hilmi Tunahan ( k.s.)

TİLAVET SECDESİ AYETLERİNİN ESRARI

TİLAVET SECDESİ AYETLERİNİN ESRARI

Secde-i Tilavet ayetleri ondörttür.Kur’an-ı Kerim’in nur ve fuyuzatının en mükemmel tecelli yerleri bu ondört secde yeridir.

Nasıl ki ayın ondördünde ay güneşle karşı karşıya gelip tam bir ziya alırsa, insanı kamil de bu secde yerlerinde nur-i  ilahinin tecellisine mükemmel bir şekilde mazhar olur. Füyuzat-ı ilahiyeye nailiyette mertebe-i kemale ulaşır.

Süleyman Hilmi Tunahan ( k.s.)

Ödemişli Merhum Ziya Sunguroglu’nun notlarından.

Bu yazıyı gönderen Betül hoca’ya teşekkür eder, sizlerinde dualarını bekleriz.

İNSAN VÜCUDUNDA VAZİFELİ MELEKLER

İNSAN VÜCUDUNDA VAZİFELİ MELEKLER

İnsan vücudunda ‘’ 384 ’’ adet hadim, muvazzaf melaike vardır. Onaltısı Hafaza’dır. İkisi insanın sag ve sol tarafında katiptir. Diger ikisi insana def’-i hacet yaptırmakla memurdur. Tamamı ‘’ 20 ’’ dir. ‘’ 364 ’’ tanesi ise, vücudüi insanda bulunan ‘’ 364 ’’ mafsal kemigini tutmakla memurlardır.Bu melaikeden bir tanesi bırakırsa o mafzal tutmaz olur. Bu gün ona felç diyorlar.

Def’-i hacet melekleri o işi tenezzülen kabul ettikleri için,dereceleri digerlerinden efdal olmuştur.Bu sebepten def’-i hacetten sonra ‘’ Elhamdü lillâhillezî ezhebe annil’ezâ âfânî min zalik ’’ diye dua etmek lazımdır. Buna riayet edenler bir çok hastalıktan beri olurlar.Hatta prostat hastalıgı nedir, bilmezler.Zaten ekseri hastalıklar, Resülullah Efendimiz’in hadis-i şeriflerine göre hareket edilmedigi için meydana gelmektedir.Sizler bunu yazın, ezberleyin ve birbirinize söyleyin.

Bir kimse çıplak olarak helaya girerse, veya çıplak olarak yatarsa o evden bereket kalkar.Ve orada hayırdan eser kalmaz.

Teyemmüm’de yüzügü çıkarmak farzdır.Çünkü teyemmüm abdestin halefidir. Eger elini topraga vurdugu zaman yüzügün altına toprak degmezse teyemmüm olmaz.Ve parmaklar da hilallenecektir.

Süleyman Hilmi Tunahan ( k.s.)
AB-I HAYAT VE HIZIR ALEYHİSSELAM.

Yeryüzü’nde ‘’ ab-ı hayat ’’ tabir edilen hayat suyu vardır. O sudan içen kimse kıyamete kadar hayatta kalır.

Hızır Aleyhisselam ondan içmiştir. Her yüz sende 18 yaşına iner. Onun bu dünyada kalmasına Sure-i Fatiha sebeb oldu. Hızır Aleyhisselam bir feth-i Kübra ile Fatiha-i Şerife’nin Arş-ı Ala’da nurdan bir daire şeklindeki kitabesini görünce hayran kalıp ona aşık oldu. Ve Fatiha-i Şerife’nin envar ve esrarını kendisine ihsan etmesi için Cenab-ı Hakk’a iltica edip yalvardı. Cenab-ı Hak da duasını kabul ederek onu Ümmet-i Muhammed’e dahil eyledi. O şimdi aramızda yaşıyor ve daha çok yaşayacaktır.

Ayasofya’da ihtiyar bir sakallı vardı. Bu zat aynı zamanda Hızr Aleyhisselam’ın dostu idi. Bir gün o ihtiyara dedim ki :

‘’ Nasıl, Hızr Aleyhisselam insanların bu gidişatına ne diyor ? ’’ O sormuş. Hızır Aleyhisselam da :

‘’ İnsanların isyanından çok agır yorgunluk acısı hissediyoruz ’’ demiş.

Süleyman Hilmi Tunahan ( k.s.)
Ödemişli Merhum Ziya Sunguroglu’nun notlarından.

Yorumlar

  1. Abi ben size nasil ulasacam bir turlu sizinle irtibat kuramiyorum

    YanıtlaSil
  2. evlatlarım biz herşeyin kemaline vakıf olacağız ortasıyla veya vasatıyla iktifa etmeyeceğiz. süleyman hilmi tunahan (kuddise sirruh)

    YanıtlaSil
  3. Allah razı olsun. Şefaatlerine nâil eylesin.

    YanıtlaSil
  4. Tarikat Nakşibendi en güzel Hasreti tarikati Celileyi naksibendiyyenin en güzel Hasretleri'nden biri de başkalarının menfaatlerini kendi menfaatlerini üstünde tutmaktır. İmamı Rabbani evlatları hep şöyle düşünür ve dünyada herkes Müslüman olsun alim olsun zengin olsun hayatı ibadet için geçirerek tariki cenneti bulsun . Bizde böylelerinin hadimleri olalım yeter derler .Bu ne güzel bir hasreti hazinedir. Çünkü ehli rabitada sifati ilahiden Cemal sıfatı galiptir .onun için de dalalette olanların helakını değil hidayetini isterler ehli küffarin ehl-i dalaletin helak olup cehenneme girmes inde faide yoktur .Nitekim Cenabı Hak bütün enbiyai mürselin insanların hidayeti için göndermiştir helakı için değil

    YanıtlaSil
  5. Abı merhaba zayıflama ile alakalı faydalı bir dua bılgı varmı ozellikle yazarsanız sevırınız betul abla meıl den

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. su orucu dr aidin salih araştırın

      Sil
    2. aidin salih ekolu beslnme su orucu lan grubu belenneme sıvı alım kuraları yapın biiznşlah düzelir

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalp Gözü Açmak İsteyenlere tavsiyeler - kalp gözünü açmak için dua ve zikirler

Aşağıdaki verilen tavsiyeler çok ağır olmakla birlikte süreyi kısaltmaya yöneliktir. Esma zikri yapanlar muhakkak Esmaül hüsnayı tamamen okumakla hergün dengeleme yapmaldır. Pek çok bereket ve feyz'e menba olan şu ayetler ayrıca kalb gözünü açmada tesirlidir. Necm Suresi Ayet 58 i  gunde 1153 defa okuyanin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Rahman diyenin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Basit diyenin Kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Basir diyenin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Nur diyenin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Habir diyenin kulagi Ruhanilerin sesini duyar. Gunde 13.000 defa Ya Semi'u diyenin kulagi Ruhanilerin sesini duyar. Gunde 2207 defa Kaf suresi Ayet 22 i  okuyanin kalp gozu acilir. Gunde 7.000 defa Ya Allamul Guyub diyenin Kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Ya Batin diyenin kalp gozu acilir. Gunde 7.000 defa Ya Hayyu Ya kayyum diyenin kalp gozu acilir. Gunde 7.000 Defa Besmele okuyanin kalp gozu acilir.

kalp gözü nasil acilir

Aşağıdaki verilen tavsiyeler çok ağır olmakla birlikte süreyi kısaltmaya yöneliktir. Esma zikri yapanlar muhakkak Esmaül hüsnayı tamamen okumakla hergün dengeleme yapmaldır. Pek çok bereket ve feyz'e menba olan şu ayetler ayrıca kalb gözünü açmada tesirlidir. Necm Suresi Ayet 58 i  gunde 1153 defa okuyanin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Rahman diyenin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Basit diyenin Kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Basir diyenin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Nur diyenin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Habir diyenin kulagi Ruhanilerin sesini duyar. Gunde 13.000 defa Ya Semi'u diyenin kulagi Ruhanilerin sesini duyar. Gunde 2207 defa Kaf suresi Ayet 22 i  okuyanin kalp gozu acilir. Gunde 7.000 Subbuhun Kuddusun vel melaiketu ver ruh diyenin kalp gozu acilir. Gunde 7.000 defa Ya Allamul Guyub diyenin Kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Ya Batin diyenin kalp gozu acilir. Gunde 7.000 defa Ya Hayyu Ya kayyum diy