Ana içeriğe atla

Hacı Hüseyin Yıldız (k.s.)

 


Hacı babamız lakabı ile tanınırdı. Efendi hazretlerimiz, 1914 yılında Düzce’nin yakın köyü olan Bahçeköy’de doğmuştur. Kendileri öğrenimini köyünde ve Düzce’de medrese hocalarından tahsil etmiştir. Kendisi 20 ile 25 yaşları arasında çeşitli meşayihi izamla görüşür, hepsi bize gel katıl der ama hiç birisine gitmez. Merkez vaizi olan Hacı Halil Efendiye gider bağlanır. Ömrü boyunca ondan feyiz alır. Hacı Halil Efendi Hazretleri vefat ederken bir işaretle maddi ve maneviyatını Hacı babamıza bırakır.
Hacı Babamız 1950 den 1965 e kadar manevi vazifeye devam eder. 1965 den sonra da açık olarak, irşadı devam eder. Bu zaman içinde kendileri hep kuran ve sünnetle meşgul olur. İnsanlara elinden gelen iyiliği esirgemezdi.
Haci babamız bir gönül sultanıydı. Hem Düzce de hemde bütün illerde sevilen ve sayılan alimler arasında birtaneydi . öyle ki küçük çocukla bir olur oynardı . Onun kalbine Allah ve Resülün sevgisini koyardı. Beraber yer, beraber içerdik. Hiç ayrım yapmazdı. Sahabe devri gibi yaşardık. Peygamberimiz sahabe ile oturup sohbet ederken , dışardan birisi gelir ; sizin hanginiz peygamberdir der. Sahabe de Resülü Erkemi gösterdi. İşte aynen bizim haci babamızda böyleydi.70-75 yıllık mürşidi kamil olarak görev yapmış hiçbir zaman ben evliyayım ben şeyhim dememiş , ben kelimesini hiç kullanmadı. Hep kendim ifadelerini kullanırdı . Zaten onun amacı nefis mücadelesi idi.
Hacı babamız ilk yıllarında Yığılca kazasında başlamış. Gece gündüz kar kış demeden Allah yolunda zikrullahı yer yüzüne yaymaya başladı. Gittiği yere hem Allah zikrini hem de sevgi- saygı ve hoşgörüyü götürürdü. Ümmeti Muhammed için , birlik ve beraberliğe çok önem verirdi. Bu vatan ve millet için çalışanı her zaman sever ve onlara hem dua eder , hem de onları önde tutardı. O İnsanlık için sevgi timsali idi. O insan ayrımı hiç yapmazdı. Her zaman bir gözle bakardı. Mükemmel insan , ne güzel insan derdi. Dışına değil kalbine nazar ederdi. İmanı bütün olanların derecesini yükseltmeye , nefsi çok olanlarında nefis terbiye ve tezkiyesini yapardı.
Nefis ile mücadelede onun üstüne yoktu.öyle terbiye ederdi ki hiç kimseyi kırmazdı. Güler yüzlü, tatlı sözlü idi. Anlatacağını bir misal ile anlatır , gereken dersi verirdi. Dışardan gelen derviş, veya misafir olsun; ne ihtiyacı varsa(maddi ve manevi) hepsini karşılardı. Çok mütevazi idi. Bir baba ve anneden daha fazla şefkat ve merhametli idi. Hacı babamız kendi şeyhinden bir anısını anlatırdı. Bir ramazan ayı hacı babam oruçlu iken dergaha gider. Kışlık odun almışlar . Odun kırılacak ama kimse yok . Tam o sırada hacı babam gelir . Şeyhi derki yavrum odunları kır O da baltayı alır kırar . Biraz kırınca birde bakar ki şeyhim orucu yiyor. İçinden derki baltayı bırak kaç bu ne biçim şeyh. Ne biçim evliya der. Fakat hemen kendini toplar tekrar der ki , ey derviş sana düşen görevini yap odun kır . O koskoca hem zahiri hem Batıni alim. Sen onun işine karışma diye düşünürken, şeyhi camdan güle güle bakar. İşte mürid-mürşid imtihanı. Bundan sonra hacı babamızı çok sever . Onun yetişmesine özen gösterirdi.
Gönüller sultanı Hacı babamız 2005 Ağustos ayının 25 de Düzce de vefat eder. Şu an kabri şerifleri Düzce şehir mezarlığındadır. Kendileri 99 yaşına kadar Allah yolunda çalışır .son nefesine kadarda zikir , fikir içinde idi. Kendisinden sonra zahiren kimseyi yerine bırakmadı. Bütün cemaat içinden 10 veya 15 yıl çalışır etrafı kimin geniş olursa yerine o bakacaktır, buyurdular. Bu arada hacı babamız hayatta iken bazılarını bizlerden uzaklaştırdı. Onlar bugün şeyh olup çıkarsalar,onlara asla itibar etmeyiniz. Evet bu demektir ki manen bir kardeşimiz var ama zahiren olması en az o kadar yıl geçmesi gerekir.
Bu vatan ve milletin birlik ve beraberliği için çalışan; Allah yolunda canı ile malı ile çalışan sevgi dolu ,gönüllere feyiz akıtan, şefkat ve merhameti geniş olan ,nefis mücadelesinde eşine rastlanmayan insan ; Ahlakını kuran ve sünnetten alıp bizlere aktardın . Bizlere sevgi ve saygıyı öğrettin . Hizmeti öğrettin. Mevla’mız hoşnut ve razı olsun. Amin bi hürmeti Ta-ha ve Ya-sin.
Haci babamızın olağan üstü halleri
Canımız sultanımız bir sohbetlerinde buyurdular ki,yarın haci babanız vefat etti.
Birilerine anlatırken ; madem siz bunca çalıştınız şeyhinizin hiç kerametini gördünüzmü;
Ne söylerdiniz buyurdular. Abi ve kardeşlerimizden şunları dinledik .Hacı babamızda noksanları tamamladı.
1--- Hacı babamızın hiçbir geliri olmadığı halde doğu ve batı dan gelen bütün dervişler yiyer, içer, yatar ve kalkar feyiz ve bereket içinde memleketlerine dönerdi.
2--- yavrularının her biri Düzce’ ye gelir gider. Bunca yolculuk yapardı da hiç birinin burnu kanamadan yolculuğu tamamlanırdı. Onlar evine girene kadar Hacı babamız rahat edemezdi.
3--- 1980 li yıllardan sonra devletin çeşitli sıkıntı ve kriz olduğu dönemlerde ne çalışmalarımızda ve nede ibadet ve taatimizde şükür Mevla ya hiçbir noksanlığımız olmamıştır. Çünkü bizler bu vatan ve milletin birlik ve beraberliği için çalışıp dua edenlerdeniz.
4--- Hacı babamızla tanışan dersini alıp gönül yolunda sıdkı sadakatla çalışan fakir bir kardeşimiz maddi her imkana sahip oldu. İşi olmayanın eşi oldu. Eşi olmayan kardeşlerimizi ,Hacı babamız bizatihi kendi eliyle evlendirdi. Evi olmayan kardeşlerimizin evi oldu. Dünyevi sıkıntıları kalmadı.
5--- Bizim çalışmalarımız genelde Ahiret içindir. Ama yinede ufak tefek kerametler olacaktır.1999 depreminde de hem dergah’ımızın etrafında bazı evlerin yıkıldığı ,dergah ‘ımızda bir çatlak bile olmadığı görülmüştür. Ayrıca diğer illerdeki kardeşlerimizin evlerinde de hiçbir çatlak olmamıştır.bu da Yüce Mevlamızın bize olan lütuflarıdır. Şükürler olsun.

Yorumlar

  1. slm ile ve besmelenin hayır feyzini diliyerek :yazınızda hacı babanın zahiren yerine kimseyi bırakmadı diyorsunuz ama hacı aydın öztürk efendi ismine yazılmış bir vasiyet senedine kendim şahit oldum hacı aydına efendiye yazılan vasiyet Kuran-ı Kerim'in son sayfasına bizzat hacı babanın kendi imzasıyla yazılmış olup kendi yerine bir halife bırakmış, bu görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.....selametlee..(ashab.can@gmamil.com )

    elinde

    YanıtlaSil
  2. Aşağıda ki Linkte Hacı Babamızın İmzası ve İcazetNamesi.
    http://img195.imageshack.us/img195/4598/img1325lf.jpg

    YanıtlaSil
  3. şu kardeşimize cevap vereyım hacı babamız hayatdayken 18.10.2003 de vasıyetı bıl hassa kendı yazıp cemaatın ıcınde kuranın kerımın arkasına oyle bır yere yazdıkı bunu kımse ınkar etmesın diye bunu bılen kardeşlerimiz gızlemiş olup şuanda hacı babamızın bırakdığı kişi HACI AYDIN ÖZTURK evladına bırakmışdır dıyorsanız etrafı genış evet bır şeyhın bırakdığı kışının etrafı genışleyecek oda aydın hocamız şuanda gunden gune cemaatımız coğalıyor gelın hepberaber allah dıyelım amac gayemız ne kadar ınsan bu yola gırerse okadar bız sevınıyoruz gelen butun kardeşlerımıze kapımız sonuna kadar acıkdır essalamın aleykum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hacibabanin evladi9 Temmuz 2016 04:30

      Şeytan kendini yıllardır asırlardır kandirmis affolacagim diye... affmi edildinki icazet alasin...önce aff ollll. O icazetten hacı babam yoldan geçene veriyordu.icazet Sende ve senin gibilerdeyse senin gibi kovulan demek istedim...kutsal emanetler kimde... ömrünüzu nefsinize heba etmeyın...emin olun ne makam sevdasına ne bu fanı dünyanın insanlarının geçici ilgi alakasına degmez...
      Hiç aynaya Baktınmi hacibabamdaki o feraset,o vakar kendinde varmi.ahh şu nefis bizleri nede şaşırtıyor....yaziiiik

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. s.a. arkadaşlar benim o icazetten 6 tane var ayrıyetten kuranı kerimin arkasına yazılmış icazetimde var hacı babamın ıslak imzalı şahitli v.s ve öyle 20 tane arkdaşım var bu mühim degil hacı babamın erdemligi fakat mesele şu ki bir insan karısını üç küçük çocugunu hiçbir mazeretsiz bırakamaz 20 yaşındaki kızla evlenemez hacı babam işte bu yüzden kovdu hacı aydını yarın ona gidenler karımı bırakacagım derse eşleri şaşırmasın hocaları da yaptı hesabını ona göre yapsınlar s.a.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SİZLER EVVELA ÜSLUP ÖĞRENMENİZ İCAB EDER SİZİN NE ÖVGÜNÜZE NEDE SAYGINIZA İHTİYACI YOK ZATEN EĞER HOCAMIZ (HACI AYDIN EFENDİ) MİZİN BİZE ÖĞRETTİĞİ AHLAK VE EDEP OLMASA İDİ SİZLER İLE HEM DEVLET KANALI İLE HEMDE KENDİ FERD İ HAKLARIMIZ İLE İLGİ ALAKA KURAR İDİK RİCA EDİYORUZ TERBİYENİZİ TAKININ BU YOLUN İLK KURALI OLAN EDEP YAHU 'YU NE ÇABUK UNUTMUŞSUNUZ AMAÇ İLAHİ KELİMETULLAH MADEM BU ZAAT BUNU MAŞALLAH ÇOK GÜZEL İDRAK ETMİŞ VE ETTİRMEKTE FİTNE ÇIKARMAYIN AKSİ ALLAH İNTİKAM SAHİBİDİR VE BUNUNLA BERABER ANAYASAL HAKLAR DA (HOCAMIZ İSTEMEZ SİZLERİ BUNCA FİTNE ÇIKARIP İNSANLARIN KALBİNİ BOZMANIZA RAĞMEN İNCİTMEMİZİ FAKAT SINIRI AŞTINIZ) KULLANILACAKTIR.

      Sil
    2. SİZLER EVVELA ÜSLUP ÖĞRENMENİZ İCAB EDER SİZİN NE ÖVGÜNÜZE NEDE SAYGINIZA İHTİYACI YOK ZATEN EĞER HOCAMIZ (HACI AYDIN EFENDİ) MİZİN BİZE ÖĞRETTİĞİ AHLAK VE EDEP OLMASA İDİ SİZLER İLE HEM DEVLET KANALI İLE HEMDE KENDİ FERD İ HAKLARIMIZ İLE İLGİ ALAKA KURAR İDİK RİCA EDİYORUZ TERBİYENİZİ TAKININ BU YOLUN İLK KURALI OLAN EDEP YAHU 'YU NE ÇABUK UNUTMUŞSUNUZ AMAÇ İLAHİ KELİMETULLAH MADEM BU ZAAT BUNU MAŞALLAH ÇOK GÜZEL İDRAK ETMİŞ VE ETTİRMEKTE FİTNE ÇIKARMAYIN AKSİ ALLAH İNTİKAM SAHİBİDİR VE BUNUNLA BERABER ANAYASAL HAKLAR DA (HOCAMIZ İSTEMEZ SİZLERİ BUNCA FİTNE ÇIKARIP İNSANLARIN KALBİNİ BOZMANIZA RAĞMEN İNCİTMEMİZİ FAKAT SINIRI AŞTINIZ) KULLANILACAKTIR.

      Sil
    3. Sizler diyorsunuzki hacı babamızada iftiralar atıldı hacı babanız mahkeme mahkeme bana iftira attılar diye dolaşmadı bu kadar taht mal mülk Aşk-ı olmaz dediklerinizle çelişiyorsunuz yazık size çok yazık.

      Sil
  6. hacı babamın gerçekten evladı olan velayet derdine düşmez .

    YanıtlaSil
  7. AÇIKLAMALARINIZI YAPARKEN USLUP VE TERBİYENİZE DİKKAT ETMENİZ GEREKMİYOR MU?KİMİN NE ŞEKİLDE HAREKET ETMESİ SİZİ İLGİLENDİRMEZ.TABİRİ CAİZSE S İ Z E N E . . . . . .

    YanıtlaSil
  8. hoca dedığiniz aydın seyhının cenazesine bile katılamadı
    kimin pesin den gider siniz bilmem ama su bi gercek hacıbabamın saglıgın da ıken dunyasını degıstırmeden evvel kov dugu kısılerı yazayım bildiğim kadarıyla kısaca aydın ıstnbul neset ankara eyyup ankara bunlar karısını bosayanlar siz diyeceksiniz bosanmak dinimiz de var evt ama sartlar zevk ıcın nefıs ıcın olurmu bırdusun bu durum dan şeyği razı değilken ALLAH in razı olmasını beklemek ????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adsız adıile sen kim oluyorsunda Allah adına islam adına bukadar boş laf konuşuyorsun anlayamadım. Bu yolda afarozda mı oluyor anlayamadım bu nasıl bir kurum onuda anlayamadım

      Sil
    2. bu şekilde dindenmi çıkarıyorsunuz insanları

      Sil
  9. sorarım sizlere hacı babam ın dergağ ı hala acık o aydın hoca dediğiniz dergağ a gidip ziyaret yapa biliyormu duzen aynı her cumartesi aksam sohbet zıkır her bayram aynı ( kımseyı kırmak nıyetın de değilim ) ALLAH herke akıl vermıs

    YanıtlaSil
  10. Haci aydin efendi yavuz ozturk haci babamiz tarafindan cemaatten kovulmustur bizim cemaatimizle hic bir alakalari yoktur

    YanıtlaSil
  11. peki ben soruyorum aydini lere madem hacı aydın karısı azize hanımı sevmiyordu da neden bir sene önce öve öve yere göge sıgdıramıyordu buna siyaset derler yani 20 yaşında kızı görünce tarikatın incelikleri bitti şeriat kuralları geldi ama hacı babamın kesin kuralı karısını bırakan şeyh falan olamaz kiiii hacı babam bırak bırakmayı 50 sene eşinin vefatından sonra bekar yaşamıştır gerek ki hacı babama meşhur halime türküsündeki halime dahi evlenelim demiştir hacı babam katiyyen kabul etmemiştir selamun aleykum müslümanlara

    YanıtlaSil
  12. Soylediklerinize bizzat katılıyorum üç çocuğunu bırakıp 20 yaşında ki kadınla zevk sefa sürerken birde hocayım deyip etrafta dolaniyor hacı Babamız bizzat kendisi kovmuştur hacı Babamız vefat etmeden bir kaç sene önce talebeleri tarafından bir kişi (hocam hacı aydın sizi ziyarete gelmek istiyor kabul ediyormusunuz diyor) Haci Babamız kimle geliyor deyince talebesi "yeni karısıyla geliyor deyince" haci Babamız'da geri dönsün üç çocuğunu ve bıraktığı eşiyle barışmadan benim Dergahımdan içeri giremez diyerek geri çevirmiştir. Kurani kerimin arkasına yazılı olan icazet hacı aydın dergahtan kovulmadan karısını çoluk çocuğunu bırakmadan önce verilmiştir hacı babamız tarafından kovulduktan sonra bir anlamı kalmamıştır.!

    YanıtlaSil
  13. Soylediklerinize bizzat katılıyorum üç çocuğunu bırakıp 20 yaşında ki kadınla zevk sefa sürerken birde hocayım deyip etrafta dolaniyor hacı Babamız bizzat kendisi kovmuştur hacı Babamız vefat etmeden bir kaç sene önce talebeleri tarafından bir kişi (hocam hacı aydın sizi ziyarete gelmek istiyor kabul ediyormusunuz diyor) Haci Babamız kimle geliyor deyince talebesi "yeni karısıyla geliyor deyince" haci Babamız'da geri dönsün üç çocuğunu ve bıraktığı eşiyle barışmadan benim Dergahımdan içeri giremez diyerek geri çevirmiştir. Kurani kerimin arkasına yazılı olan icazet hacı aydın dergahtan kovulmadan karısını çoluk çocuğunu bırakmadan önce verilmiştir hacı babamız tarafından kovulduktan sonra bir anlamı kalmamıştır.!

    YanıtlaSil
  14. Ümraniye zamanlarinida anlatsin hoca efendiniz birde ağzından dinleyin tabi ne kadar doğru anlatırsa hacı babamizin ayagina gelmedi bir zamanlar fakat haci babamız ayağına gitmiştir savunduğunuz hoca efendinize sorun bir bakalim selâmün aleyküm

    YanıtlaSil
  15. Erzurum'daki sahte şeyhe ne dersiniz ıhvanlar

    YanıtlaSil
  16. Ben hacı BABABAYIM deyip milleti kandırıyor. Para Mal mülk fanidir deyip Alıp kiraya veriyor.
    Kadın cemaatı kurmuş rezillik başta. Anlatılmaz bir hal.Evinde mutluluk yok kendisini başklalarının....avundurmaya çalıkşıoyor. Hep kadın hep kadın

    YanıtlaSil
  17. Rahmetli hacı BABAMIZ kadınşlarla baş başa kalmayı uygun görmezdi.

    YanıtlaSil
  18. ben aydın hocanın cemaatini bıraktım
    şunu söyleyim birçok gencin aydın gibi gizli olarak ikinci hanım ve kız arkadaşları var
    ben dayanamadım şuan menzile baglandım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Ömer hadisi şerifte buyuruyor ki utanmadiktan sonra dilediğinizi yapın sende utansan iftira atmazsın

      Sil
  19. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  22. hacı baba kıme bırakmısdır yerini ben öğrenmek ısdıyorum benim için cok önemli peki yavuz ozturk kımdır onamı bırakdı yerini?

    YanıtlaSil
  23. Aydini haci babamizin yerine koyan arkadaslar siz diyorsunuz elimizde senet var haci babamizdan imzali. Siz tasavvuftaki adabi bilmezmisiniz bir mursidi kamil evlatlarini evliyalikla dener ona mertebe dahi verilir ama kisinin ipi mursidin elindedir kisi buyuklugu kendinden bilirse mursit kisinin ipini ceker. Haci babamiz boyle imtihan ettikleri imtihani kaybettiler bunlardan birisi de mersinde var . Cunku onunda elinde imzali baska bir evrak var oda kendini zikr esnasindaki bir olaydan dolayi kendini evliyailan edip haci babamizin yerine koydu. Sunu unutmayin ipler haci babamizin elinde kovduklarini haci babamizin yerine koymayiniz Allah muhafaza manen asagi dusersinizde tutan olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu ile ilgili acil bilgi almam lazım bende suan onların kurslarida hocalık yapıyorum durustmu degilmi lütfen yardımcı olun

      Sil
    2. Lütfen Allah korkusu taşıyan bi kalp bana dürüst olup anlatabilirmi çünkü bende suan da oraya hizmet ediyorum

      Sil
    3. Ablacım yakacıkta guzel bir ihvan grubu var çok guzel çalışmaları var Bunlarda hacı babaya bağlı 0 (555) 648 69 94 bu numara Fatma ablaya ait kim oldugunu kendin araştır

      Sil
    4. 0 (555) 648 69 94 Fatma abla hacı babamızı yaşarken ziyaretine gitmiş istişarelerde bulunmuş bir ablamız

      Sil
  24. Hacivababanin gerçek varisi kimm

    YanıtlaSil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. Kimlerle ve be icin kovdugunu yazabilirmisiniz igrenmek hakkimiz, bir yolu cikacaksak kimlerle nasil bir Yola ciktigimizi bilmek hakkimiz

    YanıtlaSil
  27. selamün aleyküm,
    Öncelikle herkezin ALLAH kimseyi doğru yoldan ayırmasın.Arkadaşlar yıllardır cemaate çok yakın sayılmasam da çokta uzak değildim ama hacıbaba dan ders almak bana nasip olmadı.
    Acıkcası başkada bir tarikat arayışımda olmadı.Hacıbaba nın ne kadar büyük bir alim olduğundan hiç şüphemiz yok elhamdülillah ama bildiğim ve gördüğüm kadarıyla bir senet var hacıbaba tarafından imzalı vefatımdan 7 sene sonra görevli gelecek diye.
    Arkadaşlar maneviyatı güçlü olan cematin içinden bir çok abiler var diye biliyorum sorarmısınız Hacıbaba bu kadar çalışmalar sonucunda yetişmiş bir dervişe irşad görevi vermedimi diye.Hacıbaba görevi Ankara cematinden Hacı Mehmet Nuri TURAL'a vermiştir ve bu görevi ona verildiğinden Peygamberimizin,Halil fevzi k.s ve hacıbabanın bilgisi vardır.Sizde sorabilirsiniz hacıbaba ya peygamberimize maneviyatta burda konuşuyorsak maneviyata inanan insanlarız sanırım.Çalışmalarımız ankara/etlik de dergahda devam etmektedir.Buyrun hepiniz gelin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen peygamberimize sordun galiba sanırım.

      Sil
    2. Tam adres alabilir miyim ya da numara

      Sil
  28. Kardeşlerim slm ilk önce şunu söyleyeyimki hiç bir zaman güneş balçıkla sıvanmaz onun içindirki Aydın efendime Karşı olanlar sizler Kabul etsenizde Kabul etmesenizde o makama alayık görülmüştür ha attınız taşlar 've iftiraya gelince Eyer hacı babamızın geçmiş dönemini biliyorsanız zaten iftira atmazdınız çünki hacı babamızın Ihvan kardeşleride aynısını hacı babamıza yapmışlardır demekki bu kardeşlerimiz haci babamızın zamanında Ihvan kardeşlerinden neler çektini bilmiyorlar

    YanıtlaSil
  29. Slm kardeşlerim hepimiz biliyoruzki aimler veliler peygamberlerin varisleridirler peki soruyorum sizlere peygamberimizin bir hadisi şerifi başkan bir hadisi şerifleri Ile ters düşermi el cevap düşmez çünki peygamberimiz hiç bir şeyi nefsinden söylememiştir peki kardeşim evliyalarda onun varisleri ise onlarında bu gün söyledikleri yarınki Ile ters düşermi siz bir şeyhe baglanacaksınız 've o şeyh efendide rutbesi mürsidi sakaly olacak 50 Küsür sene altın silsilede mürşitlik yapacak 've ozat bir HÀK Eden evladına görevi ihvanını içinde tebli edecek 'yazılı şahitli imzalı bir şekilde bunu kabullenemeyen bazıları çıkacak bir kaç sene sonra hacı babamız bu kişiyi kovdu diyecek ya bu kadar kendinizi komikleştirmeyin sizler hem mürşidim diyorsunuz şeyhim diyorsunuz hemde hacı babamızın sözüne itibar etmiyorsunuz bu günki konuştugu dünkini haşa tutmaz demek istiyorsunuz onun içindirki hacibabamız bir sohbetinde yavrum bazılarınız varki 30 senedir hacibabanızın yarında daha 30 gr Yol alamadı buyurmuşlardı onlar benim sözümü hep şakaya aldılar buyurmuşlardı onun için bazı kardeşlerimiz işi pişkinle vurmuş biri diyor bende 6 tane var biri diyor bende 10 tane icazet var sizde onları hakketmiş olsanız bu şekilde Allah diyen insanları zehirlemeye çalışırmısınız bak icazet alanın halini size söyleyim bir dergaha 25 sene hizmet edeceksiniz herkes yer içerken ev park yaparken siz hep dergah yolunda olacaksınız dergahın bütün hizmetleri sizin elinizden geçecek hemen hemen bütün ihvan kardeşlerinize yardımınız dokunacak ve zaman gelecek o her karışında emenizin oldu dergaha konulmayacaksınız itileceksiniz agza alınmayan kelimeler duyacaksınız ailesine laf atacaksınız iftira atacaksınız ve o kişidende sizler birtek cevap verilmiycek ve O zaata siz niçin bir şey demiyorsunuz denildiginde onlara taşlamak evladım bizlerede sabretmek düşer cevabını veriyor 've ekliyor Ben Ihvan kardeşlerimiz hepsini şeyhimin bir parçası olarak görüyorum onlara söyleyecegim her söz hacı babamızı üzer diye korkuyorum diye buyuruyor;işte mesele bu icazet alanın hali.ismini adsız Veya hacibabamızin evladı diye Nik yapan kardeşlerim onun içindirki bırakın bu kör dövüşünü destek olabiliyorsanız destek olun b uyrun kapımız açık destek olamıyorsanızda bari köstek olup şeytanı sevindirmeyin bırakın insanları ne güzel Allah yolunda hizmet Edip hem yolumuzu yaşıyorlar hem yolumuzu tanıtıyorlar.hakkınızı helal edin amacım tartışmak kesinlikle deyil sadece bu tür şeyler hem cemaatlerimizi hem hacı babamızı üzer a e o slm

    YanıtlaSil
  30. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  31. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  32. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  33. madem aydin efendiniz haci babamizin varisi soyleyin bakalim hilafet havlusu kendisinde niye deil. sizin dediginize gore haci babamiz daha dunyada iken kendisine icazet verdiyse neden havluyu baskasina emanet etti ozaman. arkadaslar sizleri mantikli olmaya davet ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BENDE SENİ İMAN A TEKRAR İMAN ETMYE DAVET EDİYORUM ZİRAA BUNCA FİTNEYE BULAŞARAK İMAN KALDIĞINDAN ŞÜPHEDEYİM.

      Sil
    2. sen bize söyle hilafet kimde ?

      Sil
  34. Slm adsiz kardeşim nasilki allahü tealanin bazı kullari var bunlar hep güzellikten birlestirmekten yanalar bazilari da tam tersi hep cirkeflik bozgunculuk fesadlik ayrımcılık dan yanalar onu için sende bu mihman uzeresin ama sana dua ediyorum bu halden kurtulasin zarar etmiyesin sonucda haci babamız ve pirlerimizi sevmem bize yeterli.havlu meselesine gelince sen bu konuların galiba pek bilmiyorsun.simdi hacı babamizin havlu için yazmış olduğu bir vasiyet senedi var orda diyor ki benden sonra kimin tavatiri yani cemaati geniş lerse bu havluyu o evladım verin diye buyurmuştur.simdi allah aşkı için doğru soyleyin su anda sifirdan en çok kalabalik etrafı geniş cemaat aydın efendimin cemaati değilmi o halde size soruyorum neden haci babamız in vasiyetini sözünü yerine getirmiyor sunuz siz hak sahibine hakkini vermezseniz teslim etmezseniz sorun kimde guzel kardesim onun için bırakın bilmeyen insanları yalandan dolandan kandırmayın bakın sitedeki isimleriniz bile yalan madem yorum yapıyorsunuz gerçek isminizi yazin neden cekiniyorsunuz ama ben neden yazmadinizi biliyorum çünkü aydin efendimin size de bir emegi bir iyiliği olmuştur onun için isimleriniz takma ama yap iyligi at denize balık bilmez se Halik bilir demiş büyüklerimiz.a e o

    YanıtlaSil
  35. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  36. Slm amine aksoy Ablam siz hocaymissiniz size akıl vermek bana düşmez ama size yardımcı olmak için acizane bir kaç şey paylaşmak isterim Hucurat süresi 6.ayetinin mealinde buyuruyor ki Fasiklardan biri size bir haber getirirse o nun aslını araştırmadan doğru yolumuzdan donersinizde sonra pişman olursunuz buyuruyor.onun için Ablam kalbin rahat ise yoluna hizmetine devam et yok kalbin mutmain de yil ise bir an bile durma çünkü bedenin hizmette kalbin hizmette deyilse hem kendine zarar hemde sana yol gösteren ugrastirmis olursun,ama efendim in devamlı söylemiş oldu bir söz var evladım bir derviş gelirse feyz alamazsa aşkı artmazsa önceki halinden daha iyi olmazsa onun gitmesi kalmasından daha hayırlı der ,ama tam tersi önceden aşkı yok feyzi yok hiç bir ilerlemesi yok bu kapıya geldikten sonra aşka feyze muhabbete bürünmüş o zamanda bu nimetten yüz cevirirse kendi kendine zarar vermiş olur buyuruyor,sunu da unutmayinki hiç bir allah dostlari kendi zamanında de yer gormemizlerdir ilk zamanlarda insanlar onları herşeyle itham ederler ama onlar bir tek cevap bile vermez sabrederler daha sonra o zaatların doğruluğu ortaya cikar ve insalinsalar o zaman onların buyuklunu anlarlar buda birden olmaz,mesela şimdi herkes hacı babamızin elini operlerdi ayaklarini operlerdi ama ilk zamanlar bu boyle miydi hayır haci Babam kendi ağzıyla anlatırdı yavrum bütün ihvanaat bana karşı koylulerim karşı baktimki benim hanimimda onlardan olmuş oda bana karşıydı kalacak yerim yoktu mezarlıkta hazretin turbetürbesinin yanında yatiyordum buyurdu sonradan beni turbeyede yaklastirmadilar buyurdu. Yani kardeşlerim hangisine bakarsan bak pirlerimizin hepsi bu sikintilari bu tür insanlardan çekmişler mevlam bizleri butur insanlardan değil de ilk başlangıçta bu zaatlara destek olmayı aynen ebu bekir efendimizin ve o ilk müslümanların peygamber efendimizi kabullendikleri gibi buzaatlara destek olmayı rabbim cumlemize nasip etsin bizim kimseyle bir hüsumetimiz bir sıkıntımız derdimiz yok bizim tek düşmanımız zalim nefsimiz ve seytanimiz kimseyi kırmak ve incitmek niyetinde deyiliz sadece butur yanlış anlatimlarin insana fayda vermiyceni ve yolunu bulmuş bu tertemiz kardeşlerimizin duygusunu muhabbetini zedelenmesini istemiyoruz,bu kardeslerimiz yeniler bizler azda olsa haci babamizi gördük eğer bildiniz bizim bilmedimiz birşey varsa evet arayın bizi ozel den konuşalım o zaman işin doğrusu neyse sizde öğrenirsiniz bizde öğreniriz hakkınızı helal edin selam ve dua ile a.e.o.

    YanıtlaSil
  37. Hacıbabamızın yerine erzurumda Hacı Mahmut efendi hz getirildi diye biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam kimdir erzurumdaki Hacı Mahmut Efendi bilgi verirmisiniz.

      Sil
    2. Selam bu Hacı Mahmut efendi kimdir bilgi verirmisiniz.

      Sil
  38. sayın aydın efendimiz hacı babamızın koyması kabul etmemesi beni alakadar etmez çünkü senin şuanda yaşadığın hayatla hacıbabmızın yaşadığı hayatın tek bir benzer yanı bile yok hacıbabamız tahta sedirin üzerinde ömrünü geçirmişken bana çocuklarını terk etmiş zevk sefa süren bir insana hoca şeyh diye savunmayın bu dünyanın öteki tarafıda var yalanlarla kurulu bir hayat yaşayan insanı burda çok yüce bir insan gibi göstermeyin günahtır 3 çocuğunun hakkına giriyorsunuz genç hanımından olan 3 çocuğundan bahsetmiyorum azize hanımdan olan 3 çocuktan bahsediyorum içinde allah korkusu olan bir insan hanımını (azize) kendi dergahı içinde nasıl dövdüğünüde anlatın yahu bu adam peybamber mi bide bunu açıklayın hocanıza sorun bunuda açıklasın neyse bu zamanda herkez hoca siz siz olun ihvan kardeşlerim hocanızın dediğini yapın yaptığını asla yapmayın

    YanıtlaSil
  39. S.a. yol Allah yolu .istikamet .Allaha ulasmak ve .Bu yolda. Yardim edecek bir murdidi kamil bulmak. Yorumlarin hepsini okudum . yazikya. Haci babamizin kemikleri sizliyordur.icazeti kime verdiyse. Havluyu .Allah rizasi icin artik ortaya ciksin......

    YanıtlaSil
  40. Hacı babamız Azize hanımla Aydın’dan dayak yedikten sonra konuşur ve ben aydının sonunu kahve köşelerinde görüyorum kızım der. Hadi bunuda açıklayın Hüsnü bulduk kardeşim sen herşeyi daha yakın gördün nasıl bu yalanla yaşıyorsun anlamıyorum taki nerede? Beraber dövdüler Azize hanımı takide mi gitti ? Hacı babamız böyle bir kişiye icazet bırakmaz ıslak imzalı kuranı kerimin arkasında herkeste var yahu bırakın yalan yere bi yerde ibadet edilmez hacı babamız tahta üzerinde yatar iken AYDIN VİTO araçlarda Sefa sürüyor ?

    YanıtlaSil
  41. Cevabi çok merak ettim şimdi.

    YanıtlaSil
  42. Selamun aleykum adsıs kardeşim birincisi şunu bildirmek isterimki ben cedelleşmek istemem çünki cedelleşmek haramdir sadece ben bildiklerimi paylaşmak istiyorum.Bana sormuşsunya cevabi çok merak ediyorumdiye bende şimdi sana söylüyorum bu tür insanlarin ailevi kişisel meselelerini ister söylenilen gibi olsun isterse karalamak için bir çamur olsun hangsi olursa olsun bu tür meseleler ne şeriatta yeri var ne tarikatte yeri var şimdi bizler iki dk bir emmati yapalım şu anda senin anneni veya hanıminı veya kizının ismini yaşadığı bazı olayları ister yaşamış olsun ister yaşamamis olsun böyle sosyal medyada bir kişi durmadan yazsa cizse sen bu kişilere ne dersin b HACI BABAMIZ olsaydi bu kardeşimize ne derdi biliyormusun EDEPSİZZderdi bende bu kardeşlerimize Nasipsiz diyorum kizdigimdan nefret ettiyimden deyil yanliş anlaşilmasin
    Eğerki Dergahimizin çayından bir bardak içtiyse ekmeyinden zeytininden birlokma yediyse suyundan bir yudum ictiyse ve halen bir müslüman kardeşini durmadan açigini veya ailevi meselelerini ama doğru ama yanliş insanlara durmadan karalama yapiyorsa bu tur kardeslerimiz Dergahımızın Nasipsizlerindendir.Ve durmadan karalama yapmaya çalısan kardeşlerim neden yorum yaparken kendi isimlerinizi kullanmiyorsunuz ama ben biliyorum neden isminizi kullanmadiğınızı çunki Üstadımın hepinize bir iyiliği dokunmuştur kiminizi evlendirmiştir kiminizi eşinizle barıstirmiştir kiminizi durumu yoktur sağdan soldan size yardim edebilmek için yardim toplamiştir bunun içindirki kendi isminizle yorum yapamiyorsunuz ama sizlere cok yazık kendinizden sonra gelen kardeşlerinize neyi öğut vereceksiniz nasıl iftira atildıginimi ihvanatı nasil bölup parcaladiğinizimi anlatacaksıniz yapmayın kardeşlerim nefse şeytana hırsınıza uyup emeklerinizi mafetmeyin bu tarafin birde öbür tarafı var orda Resuli Ekrem efendimiz var pirlerimiz var Hacibabamiz var Ya konustugunuz butur konusmalar onları uzüyorsa Nasıl Onlarin yüzüne bakacaksınız tamam sen dervişsen eger sana verilen dersini cek dervişliyini yaşamana bak zaten sana kimse karişmiyor Allah de gerisini bırak Butür meseleler birseyler atfetmeler biz Cemaat insanlarina yakişmaz sonucta bu yaziş malari binlerce insan okuyor eyer bildiginiz bizim bilmediyimiz birsey varsa buyrun gelin dergahimiza bi cayimizi ićin veya siz soyleyin biz gelelim bildiğiniz neyse siz bize soyleyin biz size söyleyim cayimizi içip helalleşip yolumuza bakalim.Hakkınızı helal edin Allaha emanet olun🖐🌷🌹🌻

    YanıtlaSil
  43. Selamun aleykum siteyi yoneten degerli kardesim admin neden bazi yorumlarimi yayinlamiyorsun argo birkelime yok küfür yok şiddet yok neden yorumlarimin baziları yayinlanmiyor kolay gelsin

    YanıtlaSil
  44. HACI BABAMIZ olsaydi bu kardeşimize ne derdi biliyormusun EDEPSİZZderdi. Peki bunu yapan insana edepsiz derdi diyorsun da bu bakar olayları yapan hocana ne derdi.. dediğinide söylersen memnun oluruz. Hocanızı yoldan hasta döşeğinde yatarken hacı babamız geri çevirdi nedenini hepiniz biliyorsunuz neden saklıyorsunuz açık açık konuşalım ihvan kardeşim beni ne evlendirdi ne benim için para toplandı nede bi lokma zeytin yedim günü geldiği zaman kim olduğumu kulağına fısıldarım kardeşim bakalım ozaman da burda yazdıkların gibi konuşabilecek misin.. Allah’a o kadar ulaştıracak insan var iken yalan dolanla kurulu bi cemaate ortak olmayın diye burda bunları yazıyorum çünkü hacı babamız böyle değildi sizde bilirsiniz ki tahta sedirde yatardı ben neden bunları söylüyorum bir hocanın yaptığına ve hayatına bakarak örnek almalıyım diye ama aydın hocanızın hangi davranışını örnek alayım ki , çoluk çocuğumu terk ederek mi yoksa hocası tarafından kovulmasını mı yada hala kendini inandırdığı yalanlarını mı? Hacı babamızı örnek alıp o varmışcasına hacı babam yolundan gitmeyi daha mantıklı buluyorum hacı babamın örneklerini güzel davranışlarını anlatmakla bitmez o yüzden hepiniz bildiğiniz için yazmıyorum siz anladınız kardeşlerim.. Hüsnü kardeşim evinde bir bardak çay bir lokma zeytin yediğin kadının hakkını hesabını nasıl ödeyeceksin bunu düşün eğer içinde allah korkusu var ise bütün dediklerimi bi kenara at sadece bu dediğimi düşün O KADININ hakkını nasıl ÖDEYECEKSİN.. hacı babam bu olan konuşmaları bilseydi eminim ki en büyük en ağır lafı sizler işitirdiniz hoca efendinizle..

    YanıtlaSil
  45. HACI BABAMIZ olsaydi bu kardeşimize ne derdi biliyormusun EDEPSİZZderdi. Peki bunu yapan insana edepsiz derdi diyorsun da bu bakar olayları yapan hocana ne derdi.. dediğinide söylersen memnun oluruz. Hocanızı yoldan hasta döşeğinde yatarken hacı babamız geri çevirdi nedenini hepiniz biliyorsunuz neden saklıyorsunuz açık açık konuşalım ihvan kardeşim beni ne evlendirdi ne benim için para toplandı nede bi lokma zeytin yedim günü geldiği zaman kim olduğumu kulağına fısıldarım kardeşim bakalım ozaman da burda yazdıkların gibi konuşabilecek misin.. Allah’a o kadar ulaştıracak insan var iken yalan dolanla kurulu bi cemaate ortak olmayın diye burda bunları yazıyorum çünkü hacı babamız böyle değildi sizde bilirsiniz ki tahta sedirde yatardı ben neden bunları söylüyorum bir hocanın yaptığına ve hayatına bakarak örnek almalıyım diye ama aydın hocanızın hangi davranışını örnek alayım ki , çoluk çocuğumu terk ederek mi yoksa hocası tarafından kovulmasını mı yada hala kendini inandırdığı yalanlarını mı? Hacı babamızı örnek alıp o varmışcasına hacı babam yolundan gitmeyi daha mantıklı buluyorum hacı babamın örneklerini güzel davranışlarını anlatmakla bitmez o yüzden hepiniz bildiğiniz için yazmıyorum siz anladınız kardeşlerim.. Hüsnü kardeşim evinde bir bardak çay bir lokma zeytin yediğin kadının hakkını hesabını nasıl ödeyeceksin bunu düşün eğer içinde allah korkusu var ise bütün dediklerimi bi kenara at sadece bu dediğimi düşün O KADININ hakkını nasıl ÖDEYECEKSİN.. hacı babam bu olan konuşmaları bilseydi eminim ki en büyük en ağır lafı sizler işitirdiniz hoca efendinizle..

    YanıtlaSil
  46. Cemaat insanlarina yakişmaz sonucta bu yaziş malari binlerce insan okuyor eyer bildiginiz bizim bilmediyimiz birsey varsa buyrun gelin dergahimiza bi cayimizi ićin veya siz soyleyin biz gelelim bildiğiniz neyse siz bize soyleyin biz size söyleyim cayimizi içip helalleşip yolumuza bakalim.Hakkınızı helal edin Allaha emanet olun🖐🌷🌹🌻 - Hüsnü kardeşim, bir araya gelmemizin bir anlamı olmadığını düşünüyorum Allah’ın bilgini kuldan saklamamızın bir anlamı olmadığını biliyoruz.. zaten sorun şu ki, bilinenleri söylenmemen bizim derdimiz karalamak vs iftira atmak değil afedersiniz değil sizle bir araya gelmek aynı yerde abdest almak haramdır bu benim düşüncem vesselam.. burda amacımız insanları doğru bir şekilde yalan yanlış konuşmadan anlatmak.. dikkatimi çeken de o kadar hocanıza şunu yaptı bunu yaptı dendi fakat yalan katiyyen doğru değil denmedi çünkü sende hocan gibi yalana inanmış kendini inandırmışsın.. (((((Üstadımın hepinize bir iyiliği dokunmuştur kiminizi evlendirmiştir kiminizi eşinizle barıstirmiştir kiminizi durumu yoktur sağdan soldan size yardim edebilmek için yardim toplamiştir ))))) 😀 Allah iyiliğini versin güldürdün beni, üstadın yuvasını ayakta tutamaz iken başkalarının yuvasını nasıl düzeltip barıştırabiliyor baştan sona hatasın üstadın gibi.. bu arada üstadın hacı babamın imtihan zamanınıda anlatsın kimin sayesinde kazandığını tabi bu olaylar dergahtan kovulmadan öncesi belki senden daha fazla şey biliyorumdur biz 5 10 yıldır üstadınızı tanıyan değiliz sizler gibi, 27-30 senedir tanıyanlardanız.. O yüzden üstadın asla ve asla hacı babamızın yerine gelmemiştir.. Birgün o genişleyen cemaatiniz yerle yeksan olduğunda o zaman durumunuzu merak ediyorum belki sizde hacı babamızın ah etmesine Nail olursunuz üstadınız gibi kahve köşelerinde bulursunuz kendinizi.. AH HACI BABAM KEŞKE HAYATTA OLSAYDIN DA İNSANLAR SENDEN DİNLESEYDİ - BU ARADA AYDIN HOCANIN CEMAATİ HACI BABAMIZIN DERGAHINA AYAK BASAMIYOR HACI BABAMIZ HAYATTA OLMASA BİLE NASİP ETMİYOR ORAYA GİRMEYİ ! bütün yanlışınızı Buradan görebilirsiniz daha ne denebilirki? HADİ ÇIKIN DESENİZE BİZ DERGAHA GİDEBİLİYORUZ ANCA MEZARINA GİDERSİNİZ HACI BABAM HAYATTA OLSAYDI HEPİNİZİ KOVARDI BUNA EMİN OLUN DEĞİL DERGAHA DÜZCEYE BİLE GİREMEZDİNİZ. HACI BABAMDAKİ KERAMETLERİN HANGİSİ ÜSTADINIZDA VAR ! Birde yazdıklarıma teker teker cevap vermeni açıklamanı bekliyorum eminim ki bu yazdıklarımı okuyan herkes cevap bekleyecektir ama benim gibi sadece senin yazdıklarına cevap verdim seninde öyle yapmanı bekleriz.. Allahın rahmeti üzerine olsun hayırlı akşamlar..🌸

    YanıtlaSil
  47. Kendisinden sonra zahiren kimseyi yerine bırakmadı. Bütün cemaat içinden 10 veya 15 yıl çalışır etrafı kimin geniş olursa yerine o bakacaktır, buyurdular. Bu arada hacı babamız hayatta iken bazılarını bizlerden uzaklaştırdı. Onlar bugün şeyh olup çıkarsalar,onlara asla itibar etmeyiniz. ((( Hacı babamızın resminin altındaki açıklamayı okuyun burada olduğu gibi yazandan Allah razı olsun ))))) Hüsnü bulduk kardeşim sen ve hocanı yalan yere suçluyorsam iftira atıyorsam bu dünyada ve ahirette iki eliniz yakamda olsun.. bu kadar açık ve net konuştum. Eğer sizde insanları yalanla kandırıyorsanız herkesin elide sizin yakanızda olacaktır.. Allah yardımcınız olsun. Eğer ki diyorsan ben bütün bildiklerimi anlatıyorum hiç birşey saklamıyorum ya herşeyi teker teker yazacaksın bildiğin gibi, yada sende benim gibi ben herşeyi doğru söylüyorum iftiradır bunlar diyorsan ( herkesin vebali boynuma iki elleri yakamızda olsun dersin)) VAH HACI BABAM KEMİKLERİN NASIL SIZLIYORDUR NASIL ! Bu hafta Düzce dergahındayım buyurun gelin siz bir çayımı için gelebilirseniz tabi🌸 iyi akşamlar kardeşlerim

    YanıtlaSil
  48. yazılanlar karşısında şüpheye düşememek elde değil kim doğru söylüyor biri yazsın Allah aşkına aydın efendi eşini mi dövmüş herkesin içinde? gerçekten İCAZET kimde?

    YanıtlaSil
  49. S.a diyorsunya yalan söylüyorsam hem bu dünyada hem ahirette iki eliniz yakamda olsun şu andan itibaren sana birşey söylemek gerekmez a.e o

    YanıtlaSil
  50. S a adsız kim bilmem hüsnü kardeşimi tanırım sene 2008 de Allah razı olsun dergah la tanıştım haci babamızı görmek nasip olmadı çok görmek isterdim zatı cemalini görmek nasip deyilmiş neyse bu kadarlık zamanda ben nasip oldu ders aldım ve kötülediğin zat sayesinde her gün sana bile dua etim eyer dervişsen bilirsin dualarımızda hacı babamıza ve tüm sadık ihvanata diye dua ederiz ve oda şüyle dursun peki diyorsunuzya hacı babam aydın hocayı kovdu peki dergah İstanbul da duruyordu kaç kere gelip kardeşlerim biz Düzce'de devam ediyoruz bakın gelmediniz ve şimdi ortaya çıkmış konuşuyorsun ben hacı babamızın dergahını gördüm hacı babamızın oğlunu gürdüm kabri şeriflerine çok geldim süyle adsız efendi sen bu zamana kadar neredeydin ve selam

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalp Gözü Açmak İsteyenlere tavsiyeler - kalp gözünü açmak için dua ve zikirler

Aşağıdaki verilen tavsiyeler çok ağır olmakla birlikte süreyi kısaltmaya yöneliktir. Esma zikri yapanlar muhakkak Esmaül hüsnayı tamamen okumakla hergün dengeleme yapmaldır. Pek çok bereket ve feyz'e menba olan şu ayetler ayrıca kalb gözünü açmada tesirlidir. Necm Suresi Ayet 58 i  gunde 1153 defa okuyanin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Rahman diyenin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Basit diyenin Kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Basir diyenin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Nur diyenin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Habir diyenin kulagi Ruhanilerin sesini duyar. Gunde 13.000 defa Ya Semi'u diyenin kulagi Ruhanilerin sesini duyar. Gunde 2207 defa Kaf suresi Ayet 22 i  okuyanin kalp gozu acilir. Gunde 7.000 defa Ya Allamul Guyub diyenin Kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Ya Batin diyenin kalp gozu acilir. Gunde 7.000 defa Ya Hayyu Ya kayyum diyenin kalp gozu acilir. Gunde 7.000 Defa Besmele okuyanin kalp gozu acilir.

Ödemişli Merhum Ziya Sunguroglu’nun notları

HERŞEY RABITALIDIR Bu alemde mevcut olan bütün eşya her gün  razbıta  yapar. Mesela : Su,ateş,toprak ve eşcar gibi cümle mevcudat  rabıta  ile nurunu güneşten alır. Dünya güneşe rabıta yapar,güneş de Arş-ı A’la’ya . Arş-ı A’la da nurunu Cenab-ı Hakk’tan alır .  Eger dünya rabıta yapmamış olsa, içindekiler yaşayamaz.Çünkü nur olmayınca nebatat yetişmez ve agaçlar meyvedar olmaz .Ay ve semadaki diger yıldızlar dahi güneşe rabıta yaparak nuru ondan alırlar. Süleyman Hilmi Tunahan ( k.s.) Ödemişli Merhum Ziya Sunguroglu’nun notlarından. Bu yazıyı gönderen  Betül hoca ’ya teşekkür eder, sizlerinde dualarını bekleriz. . SİGORTA MESELESİ SİGORTA MESELESİ Bilcümle  menkul  ve  gayrimenkul  emvalin sigortası caizdir.Lakin hayat sigortası Hazreti Mevla’ya karşı yakışıksızlıktır.Hayatı sigorta etmek: ‘’  Ya Rabbi !  Ben senin verdigin bu hayatı satıyorum  ’’ manasına gelir. Süleyman Hilmi Tunahan ( k.s.) Ödemişli Merhum Ziya Sunguroglu’nun notlarından. ALİ İLİMLERİ SÜFLİYATA ALET ETMEK İmam-ı

kalp gözü nasil acilir

Aşağıdaki verilen tavsiyeler çok ağır olmakla birlikte süreyi kısaltmaya yöneliktir. Esma zikri yapanlar muhakkak Esmaül hüsnayı tamamen okumakla hergün dengeleme yapmaldır. Pek çok bereket ve feyz'e menba olan şu ayetler ayrıca kalb gözünü açmada tesirlidir. Necm Suresi Ayet 58 i  gunde 1153 defa okuyanin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Rahman diyenin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Basit diyenin Kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Basir diyenin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Nur diyenin kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Defa Ya Habir diyenin kulagi Ruhanilerin sesini duyar. Gunde 13.000 defa Ya Semi'u diyenin kulagi Ruhanilerin sesini duyar. Gunde 2207 defa Kaf suresi Ayet 22 i  okuyanin kalp gozu acilir. Gunde 7.000 Subbuhun Kuddusun vel melaiketu ver ruh diyenin kalp gozu acilir. Gunde 7.000 defa Ya Allamul Guyub diyenin Kalp gozu acilir. Gunde 13.000 Ya Batin diyenin kalp gozu acilir. Gunde 7.000 defa Ya Hayyu Ya kayyum diy